Yerba Mate

I samarbete med http://www.hillsyerbamate.se har jag fått hem ett jättefint starter kit med ekologisk yerba mate, matekopp och sugrör för att testa. Med koden ”carolina20” kan jag nu också mycket stolt erbjuda 20% rabatt på allt i webbshoppen! 🤗

Till er som skulle vilja testa eller fylla på lagret! 🍃✨🧉💚

Jag startade min dag precis som planerat imorse. Äntligen, efter så många år avnjöt jag av min första kopp Yerba Mate. Helt i min ensamhet dessutom. Min lilla låg fortfarande och sov och min son hade stuckit till skolan. Kvalitetstid deluxe!

Jag var ett barn sist jag drack Mate och jag minns fortfarande hur jag brände mig i läppen vid första sippen.

För mig som latinamerikan i Sverige har jag ändå tacksamt växt upp med kulturen. Det märker ni nog tydligt genom min matlagning bara, ni som har följt mig här ett tag. 🥰

Det finns en lång historia bakom Matekulturen men de flesta känner nog till Mate som en typ av hälsodryck som ger bland annat energi med goda fördelar som t.ex bättre prestation och fokus i ett aktivt liv. Många atleter dricker Mate, Messi för att nämna ett exempel… ⚽️

Smaken påminner om grönt te och kanske lite tobak. 😊

Den är stark i början men ju mer man fyller på koppen desto mildare och behagligare blir smaken och man vänjer sig faktiskt snabbt. Väldigt ekonomiskt också då man kan fylla på flera gånger med hett vatten som man vanligast bevarar i en termos.

Nu byter jag ut kaffekoppen och mitt kära gröna te mot matekoppen för gott! 🤩🙌🏾

Ha en härlig fredag! 💚

Kram, Carolina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s