Tabbouleh 

Den här Libanesiska salladen är inte bara supernyttig utan även super-duper-god! Faktiskt så Älskar jag den! Det har jag att tacka min underbara och älskade vän, Maria som introducerade denna salladen för mig när vi pluggade och bodde ihop i Stockholm mellan år 2003-2004. Det var även där vi lärde känna varandra, hon från Jönköping och jag från Göteborg.

❤️

Jag har smakat på några Tabboulehs som ibland varit alldeles för oljiga, inte alls syrliga, smaklösa och med couscousen hård.

En riktigt god Tabbouleh, enligt min menig, ska vara fräsch, med lagom sälta och mycket citron! Jag vill att couscousen eller bulguren ska vara ”al dente”. Det var så jag upplevde min första Tabbouleh som jag blev totalt såld på! Och personligen när jag gör den, har jag hellre bulgur i istället för couscous för då blir den lite matigare.

😋

Här är mitt recept;


Tabbouleh 

Ca 4 portioner

• ca 200 g färsk bladpersilja, finhackad

• 1 tomat, fintärnad

• 1 salladslök eller en halv liten rödlök, finhackad

• 1/2 rödpaprika, fintärnad

• 1 liten bit gurka, fintärnad

• ca 1/2 dl kokt bulgur eller couscous

• ca 1 tsk paprikapulver

• 1 citron, pressad

• ca 1-2 msk olivolja

• Salt & Peppar efter smak

Gör såhär; 

1. Dra av persiljebladen från stjälkarna och finhacka bladen.

2. Hacka och tärna alla grönsaker. Blanda ihop med bulgur/couscous, olja, citronjuice och kryddor.

Smaka av med salt och peppar.

Klart!

😍

Servera t.ex som tillbehör till grillad kyckling eller kött!

Smaklig Måltid!

😋✨👌🏽

Kram, Carolina

👩🏽‍🍳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s