Cevapcici med grönsaker och Ajvarsås i Pitabröd

Cevapcici smakade jag på för första gången på Kvibergs marknad här i Göteborg för ca 15 år sedan och det var en riktigt god smakupplevelse måste jag säga! Efter en hel förmiddag på marknaden blir man ju ganska hungrig och trots att det finns allt möjligt att köpa där för att äta, så som t.ex kaffe med fikabröd, smörgåsar, grönsaker, frukt, nötter, korv med bröd etc så slår ju självklart doften från Cevapcici grillarna allting annat! Köerna är rätt täta men definitivt värt mödan väntan! För när du väl får din ca 20 cm stora baguette propp-fylld med Cevapcici, hackad isbergssallad, strimlad lök och den goda starksåsen de häller på allt så gör det inget att man stått en stund och köat. Så sätter man sig på en vägkant eller något om man har tur att hitta en plats.

MmmMm… Såååå Gott!!

🤤

Nu var det väldigt längesedan jag var på Kvibergs marknad så jag vet faktiskt inte om de fortfarande står och grillar Cevapcici där. Det händer ibland att jag köper med mig en påse med frysta Cevapcicis och bara stoppar in i ugnen och serverar med ris, sallad och någon sås. Men igår gjorde jag egna för första gången då jag hade tagit fram köttfärs från frysen. Serverade i färdigköpta Pitabröd som jag värmde i brödrosten med en mängd olika grönsaker och fixade till en jättegod Ajvarsås. (Recept på den kommer i ett separat inlägg!) De vart riktigt lyckade faktiskt, kryddiga och goda! Och med Ajvarsåsen var det som att befinna sig på marknaden igen! Ända skillnaden var brödet och min ”bomb” med olika grönsaker som jag fyllde brödet med.

Här är mitt recept;

Cevapcici

ca 30 st

500 g köttfärs

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

½ tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

2 krm cayennepeppar

1-2 tsk sambal oelek

ca ½ dl hackad persilja

2-3 msk olivolja

1 ägg

Salt & peppar efter smak

Gör såhär;

Kör löken i en matberedare eller finhacka den. Vitlöken kan du också köra i matberedaren tillsammans med gul löken, annars pressa eller riv.

Blanda ner i en bunke tillsammans med köttfärsen och resten av ingredienserna.

Forma sedan till små, ca 10 cm långa och smala ”köttfärskorvar” eller som Järpar.

Stek, grilla eller kör dem i ugnen.

Jag stekte dem i ugnen, i en oljad ugnsform på 175 C, ca 30 min.

Klart!

Servera med t.ex Pitabröd, sallad och Ajvarsås/ kebabsås. Med ris, pommes eller hur Du än vill!

😍

Smaklig Måltid!

❤️

Kram, Carolina

👩🏽‍🍳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s