Chimichurri

Det var på Hammarkullekarnevalen som jag för första gången smakade på Chimichurri. Den årliga karnevalen som arrangerats i Göteborg i alla år, så långt jag kan minnas. Genom alla år har det alltid sålts mat från olika länder men det bästa enligt mig är Uruguayanska chorizos, serverade i en krispig, nybakad bit baguette med en makalös god chimichurri som helt enkelt är ett måste att ha till.

Men det var inte förens jag kom upp i tonåren som jag vågade mig på den eftersom den skulle vara lite stark… Ett roligt minne jag alltid kommer att koppla till den legendariske Pablo från Hjällbo och hans hemlagade chorizos med Chimichurri som han sålde på karnevalen. 😊 Det är även från honom jag fått receptet till denna, Världens bästa Chimichurri.!

♥️

Världens Bästa Chimichurri

Ingredienser, ca 500 ml sås

2-3 vitlöksklyftor

• 1 stor röd paprika

• 250 g bladpersilja

• ca 1 dl olja (jag tog rapsolja)

• ca 0,5 dl vitvinsvinäger

• 1 msk torkad oregano

• ca 0,5 dl kokande vatten

• torkade chiliflingor efter eget behag

• salt efter smak

Gör såhär;

1. Skala vitlök, dela paprika i grova bitar. Grovhacka persilja och mixa allt i en mixer.

2. Tillsätt oregano, chiliflingor, olja, vinäger samt en skvätt kokande vatten. Mixa ihop och smaka av med salt.

3. Låt stå mörkt, tätt förslutet, i rumstemperatur gärna till nästa dag för bästa smak.

Serveras främst som tillbehör till grillat kött och chorizo men även som marinad till fisk eller fågel. Passar även till t.ex grillade grönsaker, potatis och som smaksättning till olika sallader med mera.

♥️

Smaklig Måltid! – Buen Provecho!

😋🌎🇺🇾

Kram, Carolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s