Flygande Jakob

Här har vi en bland få rätter som jag absolut inte tyckte om när jag var barn och fick till lunch i skolan. Det var nog blandningen av varm banan med curry smak och kyckling samt jordnötter ihop som jag tyckte var motbjudande och konstig. Söt banan i mat!? Tänkte jag. Jag har i och för sig aldrig tyckt om banan speciellt mycket…

Men för ett par år sedan lärde jag mig faktiskt att tycka om just den här kombinationen med kyckling, banan och curry, på pizza!

Nu nyligen har jag råkat skrolla förbi några bilder på den här rätten på Instagram och jag måste erkänna att det inte alls ser motbjudande ut. Tvärtom! Blev tvungen att prova på att göra själv och smaka igen. Oj så gott det blev!

Jag hade dock inte mer än en liten banan i men tycker nu i efterhand att jag kunde haft en till kanske. Så till nästa gång ska jag testa med en till. Jag hade även i turkisk yoghurt för att öka mängden sås lite mer då jag inte hade mer grädde. Tre deciliter hade nog räckt men jag har en sås fantast här hemma. Jag kryddade även såsen lite extra då jag tyckte den var lite mesig i smaken. Men sedan med curry på förhöjdes smaken ytterligare!

Så enkelt att tillaga och Jätte jättegott!

♥️

Flygande Jakob

Ingredienser, 4-5 portioner

Kyckling

• 4 kycklingfiléer

• salt

• svartpeppar

• vitlökspeppar- en blandning av torkade vitlöksflingor, peppar och persilja

• torkade chiliflingor

Sås

• 3 dl vispgrädde

• 2 dl turkisk yoghurt

• 1 msk sweet chilisås

• 1 msk Aji panca- peruansk chilipasta/ alt. vanlig finhackad röd chili eller santa marias chili paste- efter eget behag

• svartpeppar

• vitpeppar

• vitlökspeppar

• torkade chiliflingor

• salt efter smak

Övrigt

curry madras pulver, ca 1 msk

• 1-2 bananer

• 1 paket bacon

• salta jordnötter

• persilja till garnering

Gör såhär;

1. Sätt på ugn till 200 C. Dela kycklingfiléerna i två, på längden eller efter eget tycke.

2. Krydda och bryn dem till nästan klara. Ta upp dem från pannan och ställ åt sidan på ett fat.

3. Häll ca 2 dl vatten i samma stekpanna för att få ut smakerna från kycklingen som är kvar där i. Häll därefter i grädde och yoghurt, rör om med visp och tillsätt kryddor och chilisås. Smaka av med salt och låt sjuda ett par minuter. Låg värme.

4. Lägg kycklingfiléer i ugnsform, häll på såsen.

5. Skiva banan och fördela skivorna jämt över kyckling och sås.

6. Häll på curry, salta jordnötter och in i mitten av ugn cirka 20 minuter eller till banan och nötter får färg.

7. Skiva bacon i mindre bitar och stek till knapert. Hacka även lite persilja.

8. Ta ut ugnsform. Strö på bacon över kyckling, toppa med hackad persilja och servera!

Servera med till exempel ris.

Smaklig Måltid!

♥️

Kram, Carolina.

Vitlökspeppar. Fantastisk god blandning! Från TGR! 😃👍🏽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s