Tårtbotten

Mina tårtbotten gör jag enklast efter exakt samma recept som jag gör rulltårta av. Det blir perfekta, mjuka och saftiga botten.

Av en sats får jag ut två eller tre botten beroende på hur smala jag vill ha dem och om jag häller smeten i en rund form. Om jag vill ha en stor fyrkantig tårta går det bra att göra precis som en rulltårta. Alltså att man häller smeten på ugnsplåt med bakplåtspapper och gräddar i 5 min bara. Då gör jag bara fler satser för att få det antal botten jag behöver.

Till Paulos kalas med Halloweentema gjorde jag två st satser med kakao och en vanlig vanilj. Jag ville ha en hög tårta och först gjorde faktiskt bara en av varje för jag skulle lägga varannan choklad och varannan vanilj. Men tårtan skulle inte blivit så hög som jag hade tänkt så därför gjorde jag en till choklad.

Varje botten delade jag i två och fyllde med Manjar (som vi säger i Chile) / Dulce de Leche, Hallongrädde, Nutellaganache, Hallongrädde igen och avslutade med Manjar. Jag spacklade tårtan med vanlig vaniljfrosting och la sedan grönfärgad grädde som jag blanda ihop lite slarvigt med vit grädde för att få till en lite marmorerad grönfärgad grädde runt hela tårtan. Sedan toppade jag med rödfärgad glasyr som skulle föreställa blod och dekorerade med ögongodis och lite annat krims krams.

Resultatet blev helt okej tycker jag trots att jag inte hade en aning om hur jag skulle göra tårtan. Alltså hur den skulle se ut. Jag gjorde den helt medan jag stod och jobbade med den. Inget jag rekommenderar. Det är mycket bättre att ha en plan från början! 🙈

Här är iallafall recept på tårtbotten❣️

Ingredienser;

• 3 ägg

• 2 dl strösocker

• 2 dl vetemjöl

• 2 tsk vaniljsocker

• 1,5 tsk bakpulver

• 2 msk kokhet vatten

• 2 msk kakao för chokladbotten

Rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

1 klick smör samt ströbröd eller vanligt mjöl för att mjöla formen.

bakplåtspapper

Gör såhär;

1. Sätt på ugn till 200 C. Smöra och mjöla formen. Sätt gärna bakplåtspapper på botten av formen och klipp bort överflödigt papper.

2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke med hjälp av en sil.

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

4. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna och blanda samman/ vispa försiktigt på lägsta hastigheten med elvisp tills ingredienserna blandats väl.

5. Tillsätt 2 msk kokhet vatten och vispa ihop.

6. Häll ner smeten i smörad och mjölad form och grädda i mitten av ugnen på 200 C, 25-30 min.

7. Låt svalna och dela sedan i två eller tre tårtbotten.

Lycka till❣️

Kram, Carolina. 💕🎉

Paulos Halloweentårta. ⤵️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s