Lamm Curry

Igår, måndag fyllde vår lilla tjej 2 månader. Tänk att hon redan varit här med oss i två månader! 🤗  Känns underbart och jag älskar varje sekund med henne i vårt liv. Hon är så underbar hela hon och så himla mysig! Hon älskar verkligen att mysa, att vara nära, nära en. Och hon har inget emot att få mängder av pussar. Hon ler när hon ser oss och försöker prata. Alltså, jag är så kär! Så förälskad i henne att mitt hjärta spricker! Hon är mammas tjej! Hihi ❤️💫🤗 

I går var det även Chiles nationaldag och det firade vi i lördags. Jag bakade massa piroger. Mamma också. Totalt hade vi över 140 st! Min fina pappa kom ner för att vara med och fira. Det är alltid så mysigt när han också kan vara med. Det känns på något sätt extra speciellt då och våra kids är överlyckliga när han kommer. Den här gången var det hans tur att sova hos oss så Paulo var extra glad för det. ❤️

Igår kom mamma förbi på spontan besök och spenderade hela dagen här med mig och Luna. Roligt eftersom det så sällan händer att vi umgås sådär på dagen en vardag men hon har tydligen tagit ut lite semester denna vecka så jag ska försöka passa på att umgås med henne. Speciellt nu när Krille åkt iväg på jobbresa till Norge tidigt imorse. Han kommer hem på torsdag natt…. 

Lite finmiddag blev det igår helt utan förplanering. Bara blev så.. Hade ingen aning vad jag skulle fixa ihop till middag (som vanligt) Jag vet aldrig i förväg vad jag ska laga utan det bara blir något jag kommer på en stund innan jag sätter igång. 

Hur som helst, jag tog fram några bitar lammhals ur frysen och tinade upp. Långkok är som jag nämnt tidigare asgrymt att fixa när man har en liten bebis som behöver all ens tid. Det blev en lammgryta med gula ärtor, rödvin, massa goda kryddor, örter, lite gröngrejer i, basmatiris till och sallad. Lammcurry. Blev jättegott!

Perfekt som ”avskedsmiddag” till Krille. 🙃💘💫🍴🍷

Här får Ni receptet på min supermumsiga;


Lamb Curry 💫👌🏽

 
• 1 gul lök

• 2 vitlöksklyftor 

• Ca 1/2 dl olja

• 1 tsk paprikapulver 

• Stark Paprikapulver 

• Chilipulver 

• Torkade chiliflingor 

• 1 tsk spiskummin 

• Svartpeppar 

• Citronpeppar 

• En nypa vitpeppar 

• 1/2 tsk malen koriander

• 3 tsk vanlig gul currypulver

• 1/2 tsk lökpulver

• 1/2 tsk vitlökspulver 

• 5-6 st skivor lammhals eller 1-2 st/ person beroende på hur stora de är. 

• 2 msk tomatpuré

• 2 dl torkade gula ärtor

• 2 tärningar grönsaksbuljong

• ca 5 dl rödvin

• 1 burk finkrossade tomater

• Vatten

• 4 kuber fryst hackad spenat

• 1 dl hackad persilja

• 3 st mindre morötter

• 1/2 grön paprika

• 1/2 finstrimlad purjolök 

• Salt

Gör såhär;

1. Strimla gul löken, finhacka vitlöksklyftorna och fräs i olja tillsammans med kryddorna i en stor gryta på medelvärme. 2. Lägg i köttet och bryn. Tillsätt sedan tomatpuré, ärtor, buljongtärningar och rödvin. Rör ihop ordentligt så buljongen löses upp. 3. Häll i finkrossade tomater samt vatten precis så att det täcker köttet. Rör om så allt blandar sig.

4. Låt puttra under lock på svag värme, ca 4 timmar totalt eller tills ärtorna kokat sönder. (Grytan ska liksom bli mustig och härligt tjock i konsistens tack vare ärtorna) Observera att du måste röra om i grytan var 5e min cirka eller oftare för att ärtorna inte ska fastna på botten i grytan!!! Detta är viktigt. Tillsätt även lite mer vatten med jämna mellanrum för att köttet ska vara täckt. 

5. När ärtorna liksom kokat sönder, lägg i spenatkuberna, persilja. Skala och dela morötterna i halvmånar, häll i grytan och låt koka tills de är lagom mjuka men fortfarande med tuggmotstånd.

6. Sist, häll i purjolök och paprikan delad i fyrkanter/ större bitar. Låt sedan grytan reducera en aning så den verkligen blir så där tjock och puréaktigt mumsig i konsistens. 😋👌🏽

7. Smaka av med salt.
Servera gärna med ris och en god sallad. 


Smaklig Måltid!

❤️🍴🍷

Kram, Carolina.

👩🏻‍🍳 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s