Ljummen Svartkålssallad

Var och handlade på Lidl i förrgår och stötte då på en hög med svartkål som drog till sig min uppmärksamhet. Fina och fräscha allihop och tänkte genast att jag skulle köpa hem en bukett. Funderade snabbt vad jag kunde göra med den och en enkel Italien-inspirerad ljummen sallad fick det bli då inspirationen kom redan från att jag först tänkte fixa ihop en Ribollita. (Ribollita är en mustig italiensk grönsakssoppa med bland annat bönor och svartkål i) Men en sallad till grillad kyckling, lite bulgur, majskolv och paprika lät godare i mitt huvud. En annorlunda till vad jag är van vid att laga men god och mycket färgglad måltid blev det.. 🙃 

Här är receptet; 

Ljummen Svartkålssallad 

Ingredienser:

• 1/2 dl rapsolja att steka i

• Ca 150-200 g Svartkål

• 2 vitlöksklyftor 

• 1 näve pinjenötter 

• 1 stort glas vitt vin, ca 3 dl

• Salt

• Parmesanost 

Gör såhär;

1. Rosta en rejäl näve pinjenötter i en torr stekpanna (utan smör eller olja) Hög värme, rör om snabbt till de får lite färg. Häll över i en skål och salta lätt. 2. Finstrimla svartkålen, hacka vitlöken och fräs tillsammans i olja ungefär en 5 min.3. Salta och häll sedan i vinet. Låt puttra under lock, medelvärme, till kålen blir mjuk. Ca 20 min.+

4. Häll över på ett fat, strö på pinjenötterna och toppa med riven parmesanost.

Passar bra till t.ex grillad kyckling eller att blanda ihop andra grönsaker, bulgur m.m. 

En god och annorlunda sallad med massor av nyttigheter i. 

Njut! 

Smaklig Måltid!

❤️

Kram, Carolina 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s