Tacopaj

Äntligen fick jag klart det här receptet. Har haft det sparat på utkasten, halvfärdigt i ett par veckor nu. Har även ett annat jag ska skriva klart i sinom tid. Man får ta var sak i sin tur. Baby Luna har ju självfallet kommit i första hand nu och jag har inte haft särskilt mycket tid för annat mer än de absolut viktigaste så som Paulo och Luna, min Krille, mig själv och sen att hålla det någorlunda rent och städat här hemma. Matlagning har jag sysslat med i mån om tid och ork. Och som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så har vi käkat en hel del hämtmat osv nu sen Lunita föddes. Krille har ju såklart hjälpt till med mat och städ så allt har funkat bra här hemma med nyfödd bebis och allting. På nätterna är det mest jag som tar hand om henne och det är helt okej. Hon vaknar en eller två gånger och sover bra resten av natten. Det är bara jag som inte har vant mig riktigt än vid att ha en avbruten sömn varje 2-3 timme. Men det borde jag kanske vara med tanke på att jag under graviditeten sov så obekvämt och fick ha 6-8 kuddar omkring mig och bråkade om plats i sängen med Krille! 🤣 Jag skrattar nu men då tyckte jag att det var jobbigt och jag kände mig jobbig också, stackars Krille! Men det är iallafall lite bättre nu, jag behöver inte massa kuddar och hela sängen för mig själv plus att Luna kan sova upp till 4 timmar på raken ibland utan att vakna. Ja, så lite trött är jag ju fortfarande nu efter fem veckor med henne här. Men det har varit och är fortfarande värt varenda sekund! 

Lilla Luna ligger här bredvid mig och sover just nu så jag passar på att fixa klart detta nu så jag kan lägga upp det. Datan pajade för ett tag sedan. Skärmen gick sönder så nu kan jag bara skriva via mobilen och då kan jag inte redigera min text, förminska bilderna eller centrera texten som jag gillar. Om inte jag kopplar datan med tvn förstås men det blir för långt avstånd och jag ser så dåligt så det är bäst att bara köra med mobilen. Ni får ta hänsyn till det hoppas jag. Ifall ni nu tycker att blogginläggen ser slarviga ut.

Anyways… Det är lördag morgon. Krille stack iväg till jobbet ett par timmar. Paulo skulle åkt till sin pappa denna helgen men han ville stanna kvar här hemma. 

I måndags fyllde jag 37. Spenderade dagen med syrran och Lunita. Gjorde inget speciellt. Var och handlade lite bara och sedan kom vi hem igen. Kanske går vi ut och äter någonstans idag istället, Krille, jag, Paulo och Luna.. Fast det är inget bestämt än. Mat blir det nog ändå för äta bör man, annars dör man! 

Tacopaj på mitt sätt här. Går ju att variera hur som helst. Här är iallafall en variant. Blev super smarrigt! Kommer definitivt göras om! Hoppas ni gillar den. 

Och till detta behöver Ni en…

Pajdeg;

• 125 g kallt smör delat i tärningar

• 3 dl mjöl 

• 3 msk kallt vatten

1. Blanda till en smidig deg och ställ i kylen en 30 min. 

2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform och nagga med t.ex en gaffel. 

3. Grädda sedan i ugn på 225 C i ca 10 min eller till den fått lite gyllene färg.


Fyllning;

• 800 g köttfärs

• 2 påsar tacokrydda

• 1 gul lök

• 3 vitlöksklyftor

• 1 burk finkrossade tomater

• 1 liten burk majskorn 

• 1/2 tsk oregano

• 1/2 tsk spiskummin

• 1 tsk paprikapulver 

• Ca 1/2 tsk cayennepeppar 

• Svartpeppar 

• Lite vatten, ca 1-2 dl

• Salt

Gör såhär;

1. Stek ihop hackad gul lök, köttfärs och vitlök i en stekpanna med lite matfett.

2. Rör ner taco krydda och de andra kryddorna. Tillsätt lite vatten för att de ska blandas ihop väl med köttet. 

3. Tillsätt finkrossade tomater och sist majsen. 

4. Smaka av med salt.


Topping;

Blanda ihop i en bunke

• 3 dl gräddfil eller creme fraiche

• Ca 5-6 dl riven ost

• Lite salt & peppar 


Extra; 

• Nachos eller tortillachips att ha över pajen

• Riven ost igen att toppa nachochipsen med. 

Grädda i ugn på 225 C till gyllene färg, tag ut och häll på nachochipsen samt riven ost över och in i ugnen igen tills osten smälter. Håll koll så inte nachochipsen bränns! 

Servera gärna med t.ex en god sallad, guacamole och creme fraiche. 


Smaklig Måltid!

👩🏻‍🍳🇲🇽✨👌🏽

Kram, Carolina❣️

En kommentar Lägg till

  1. Anonym skriver:

    👍🏽🌮

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s