Örtkryddad fläskfilé med bacon, champinjoner och ugnsrostad päron.

En månad har gått sen Lunita föddes, 5 veckor och tre dagar just idag för att vara exakt. Hon är helt underbar! Så himla mysig! Hon villl vara nära, bli buren och gosa hela tiden! Det känns så stort, nästan obegripligt att äntligen ha henne hos oss. Jag är så förälskad i henne. Hon är så söt!! Jag är på riktigt helt euforisk, så överlycklig över att ha fått henne i mitt liv och att få vara mamma till just henne. Livet har fått en ny mening. Min Paulito har fått en lillasyster, han har blivit storebror! Mina två älskade barn; luften som jag andas. Mitt ljus i mörkret. Mitt Allt. Ingenting är större än kärleken till sina barn! Och Krille är så himla fin. Jag ser honom med sin lilla dotter och mitt hjärta smälter. Han var verkligen underbar under förlossningen. Kunde inte haft bättre stöd hos mig. Han är så omtänksan och hjälper mer än gärna till med allting här hemma trots att han jobbar hårt hela dagarna. Jag älskar honom så! 

Livet som nybliven mamma igen är i princip som om det vore helt nytt. Fast ändå känns det så naturligt. Och nu efter en månad börjar Lunita vara mer vaken, hon utvecklas hela tiden och växer så det knakar! Jag kan säga det att, trots att det är så roligt och mysigt med en bebis igen så har jag även stött på lite jobbiga stunder i vardagen. Saker som tid som inte räcker till, måsten som jag inte hinner göra. Mat som inte blir gjord… Det är bara min lilla tjej som får mat varje 1 h och 30 min. Där emellan hinner jag inte med så mycket mer. Matlagningen tar jättelång tid ibland. Jag fixade en Tacopaj för nån vecka sedan. Den tog mig fem timmar att göra! Förra veckan ville Paulo ha Pastel de Choclo, en chilensk maträtt, den tog mig fyra timmar att göra! För det mesta har vi bara käkat hämtmat eftersom jag inte hunnit få nån mat klar i tid eller tills Krille kommer hem från jobbet. Eller så har det blivit lite enklare matlagning med en färdiggrillad kyckling från Ica t.ex. Så tacksamma bör vi nog vara om jag lyckas få till nåt hemlagat till middag. 

I onsdags blev det iallafall hemlagat och mums vad gott det var! Örtkryddad fläskfilé i ugnen som jag först brynt runtom till fin färg och stekyta och hade i bland annat bacon, champinjoner och lite ovanligt att ha till mat kanske men sååå gott, nämligen päron! Passade galant till fläskfilén! 😋👌🏽 

Till detta serverades persisk ris och en god sallad med körsbärstomater, mini mozzarella, spanska oliver och gurka. 

Här är mitt recept;


Örtkryddad Fläskfilé, ca 6 portioner  

• En bit fläskfilé, ca 1 kg

• 1 strimlad gul lök

• 1/2 röd paprika, strimlad

• 1/2 gul paprika, strimlad

• 1 paket skivad bacon

• Champinjoner, delad i halvor

• 3 vitlöksklyftor, grovhackad 

• Örtsalt 

• Ca 1/2 tsk torkad rosmarin

• Ca 1/2 tsk torkad timjan 

• Svart peppar 

• Ca 1 tsk paprikapulver 

• Torkade chiliflingor 

• Hackad färsk persilja, 2-3 nävar

• 1 tsk Johnnys BBQ sås

1 tsk basamico vinäger

• Ca 1 tsk kinesisk soja

• 2 msk kvittenmarmelad eller aprikosmarmelad

• 2 dl creme fraiche 

• Ca 2-3 dl mjölk eller grädde.

• 1 päron.


Gör såhär; 

1. Sätt på ugnen till 225 C.

2. I en stor stekpanna, gärna ugnssäker, bryn fläskfilén i smör och olja och hackad vitlök samt örtsalt, rosmarin, timjan, svartpeppar, paprikapulver och chiliflingor tills den fått fin färg och stekyta runtom. 3. Lägg i skivad lök och paprika och fräs. 

4. Dela baconskivorna i mindre bitar, ca 3-5 cm kortare skivor och stek tillsammans till den fått fin stekyta.


5. Lägg i en näve hackad persilja, balsamico, soja, Johnnys Bbq sås, creme fraiche och rör om. Blanda ut såsen med en rejäl skvätt mjölk eller grädde. Låt puttra och tillsätt 2 msk kvittenmarmelad/ aprikosmarmelad alt. lite honung eller socker.
6. Tillsätt champinjoner och blanda ihop. Skiva ett päron och sprid skivorna över köttet.


In i ugnen på 225 C, ca 20-25 min eller tills köttet fått en innertemperatur på 70-71 C. 


(Om du inte har en ugnssäker stekpanna, lägg över allt i en ugnssäker form istället.) 
Låt köttet vila ca 10 min innan du skivar det. 

Servera gärna med ris och en god sallad.Smaklig Måltid!

🍴❤️👩🏻‍🍳

Kram, Carolina. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s