Inget Recept, bara en bit av mig.

Jag har varit så trött den senaste veckan. Inte alls lika pigg eller engagerad i mitt bloggande. Känner att jag vill göra mer än vad jag orkat med. Lagat mat har jag gjort och vissa recept har jag skrivit men jag har inte följt mina planer och jag känner mig faktiskt lite ledsen över det.

Jag skulle t.ex ha bakat i onsdags men jag orkade inte. Jag ville göra Biskvier och jag är sugen på att baka bröd. Jag vill även göra Sopaipillas. Jag har ju en bit pumpa i kylen… Sopaipillas är typ chilenska langos fast ändå inte riktigt för de är inte lika stora. Det är iallafall en deg man blandar med pumpa och som man formar som små platta bröd och sedan friterar. Man äter dem antingen doppade i en söt såsblandning som består av bl.a chancaca/ sirap, apelsinskal och kanelstång etc. Eller också är de salta och äts med ”Chancho en Piedra” som är en tomatröra eller salsa som påminner om den mexikanska tomatsalsan ”Pico de Gallo”. Personligen föredrar jag salta Sopaipillas!

Hur som helst, trött som bara den har jag varit och detta antagligen p.g.a mitt blodvärde som sjunkit ytterligare sen förra månaden. Då var jag precis under gränsen men nu i påskas visade det sig att jag har kraftig järnbrist så det kanske blir att jag får injiciera extra järn i blodet. Får avvakta och se om min dubblade tablettdos hjälper fram till nästa besök hos barnmorskan.

Förra veckan, på påskafton, var vi och grejade i förrådet jag och Krille. Jag ville leta fram Paulos gamla bebiskläder som jag sparat och se vad jag kunde ha till vår lilla bebis som snart är här. Vi passade på att rensa där inne och slänga en massor av skräp. Sen åkte vi iväg för att handla, kom hem och laga mat och senare på kvällen ville jag gå igenom lådorna med kläder. Det var då jag kände hur trött jag var efter hela dagen som vi hållit på. Jag var verkligen helt slut och det fick mig t.o.m att börja gråta för att jag bara känner att det inte alls är som vanligt, att jag inte orkar med saker så som förr och jag anstränger mig verkligen för att göra helt vanliga saker som t.ex att ta en promenad!

Idag skulle Krille iväg och jobba och min tanke innan vi la oss igår kväll var att när han skulle åka iväg vid 11:00 då skulle jag haka på ner till Angered för att handla lite grejer hem som tagit slut. Istället vakna jag av att Krille pussar mig hejdå och ska åka. Tänkte att jag går upp nu då och fixar mig för att ta en promenad ner istället. Solen sken och det verkade vara skönt väder ute för en promenad. Men jag kom inte längre än till soffan! Jag käka frukost framför Tv:n och sen fastnade jag där. Kollade inte ens på Tv men jag kom inte upp förens efter ett par timmar. Men då gick jag raka vägen och la mig i sängen istället! Och jag somnade! Jag tvingade mig upp till slut. Jag blev hungrig och åt lite, diskade och stack till slut iväg vid 17-tiden!

Som tur är Paulo hos sin pappa denna helgen så jag kunde slappa som jag gjorde. Men jag är vanligtvis inte alls så slapp och lat av mig. Jag vill ha ordning här hemma, vill ha det rent och städat. Jag tycker om att gå upp tidigt och fixa mina saker på dagen och speciellt nu när det är vår och det är soligt ibland så vet jag att jag gärna hade stuckit ut och promenerat. Men nu är jag bara så himla gravid och har kraftig järnbrist och orkar ingenting!!! Det gör mig en aning frustrerad måste jag erkänna. Och som grädde på moset så har jag fått problem med ischiasnerven och får sån smärta i min vänstra skinka när jag ställer mig upp eller ska byta position när jag ligger ner! Känner mig som en mega-gammal, stel och rostig tant!! Men detta går väl över snart hoppas jag! Tre månader kvar…

//Carolina.

❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s