Kokt Kronärtskocka med citron-, vitlök- & chilimajonnäs samt kokt potatis och morotscrudité.

Meatless Monday idag, inget jag egentligen följer men tycker ändå att man borde ha åtminstone en köttfri dag i veckan. Om inte fler! Det behöver inte vara just måndag bara för att det heter Meatless Monday. Vilken dag som helst passar!

Idag när jag var ute och handla hittade jag dessa helt fantastiskt fina kronärtskockor till kanonpris som jag bara var tvungen att köpa med mig hem! Det var då jag kom på att jag borde laga något vegetariskt idag, men vad passar som tillbehör? Jag har alltid bara ätit dessa som ett snack eller mysmat och då endast med lite pressad citron blandat med olja och salt att dippa i. Vet att man oftast har detta som en förrätt men idag ville jag ha det som en huvudrätt! Det blev lite kokt potatis till och hemmagjord citron-, vitlök- och chilimajo att dippa i. En supergod och enkel rätt som i princip lagar sig själv.

Här är receptet;

Gör såhär:

Skär av den långa stjälken på kronärtskockorna och koka i saltat vatten ca 50 min. Är de mindre behövs nog mellan 30-40 min.

Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Sänk sedan värmen när de börjat koka och låt sjuda ca 20 min. Känn efter med en sticka om de är klara.

Under tiden kronärtskockar och potatis kokar kan du vispa din majonnäs. Grundrecept på majonnäs hittar du här;

https://carolinaenlacocina.wordpress.com/2017/03/16/lyxig-rakmacka-till-frukost/

Smaksätt majonnäsen med 1 vitlöksklyfta, ½ pressad citronjuice, ½ finhackad urkärnad röd chili, 1 krm cayennepeppar, salt & vitpeppar efter egen smak.

Morotscrudité

1 liten morot eller en halv stor

1 msk pressad citronjuice

1 msk olivolja

½ msk ättika

1 tsk socker

Salt & vitpeppar efter egen smak

Gör såhär;

Skala och riv moroten i tunna remsor med rivjärnet eller osthyveln.

Marinera med citronblandningen en liten stund tills allt kokat klart och det är dags att lägga upp på tallrik.

Servera med t.ex en god tomat sallad och andra goda grönsaker.

Buen Provecho! – Smaklig Måltid!

Kram, Carolina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s