Lördag; Pannkaksfrulle.

Så nu ska jag testa det här med matblogg och skriva mitt första inlägg. Jag börjar med att dela med mig av vår goda pannkaksfrulle från imorse. Pannkakor! Hur enkelt är det liksom? Men många gånger har jag misslyckats med dem och oftast beror det på att antingen är stekpannan dålig så allt bara fastnar eller så har smeten varit för tjock eller för lös. Numera vispar jag ihop alla ingredienser och går bara på känn tills jag får ihop en lagom bra smet. Idag, för att veta exakt mätte jag ändå upp hur mycket jag hade i av allt så här kommer mitt recept på goda klassiska pannkakor med vaniljsocker. De passar utmärkt med allt som är sött eller syrligt som tillbehör. Själv gillar jag att ha manjar på (dulce de leche) och gärna med färska jordgubbar och riven kokos!

Klassiska Pannkakor med vaniljsocker. (Detta recept ger många goda vaniljdoftande pannkakor, ungefär en 15 st!)

Ingredienser:

2 ägg

5 dl siktat mjöl

ca 6,5 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

Smör till stekning

Gör såhär:

Vispa ihop ägg och häll försiktigt i lite mjöl tills det börjar tjockna. Häll sedan i lite mjölk samtidigt som du vispar och växla denna moment mellan mjöl och mjölk för att se medan du vispar hur tjock smeten blir. Du undviker på detta sätt att mjölen klumpar sig. När du vispat ihop ägg, mjöl och mjölk vispar du i vaniljsocker. Sedan är det bara till  att sätta igång och börja steka.

Jag använder en stekpanna som är 24 cm i diameter på  överkanten och har i en halv deciliter smet för varje pannkaka. Då blir dem perfekt tunna och goda! Värmer upp pannan på medelvärme och lägger i en liten klick smör som får smälta och så i med smet så den täcker hela stekytan. Med stekspaden kan man kika lite under när pannkakan börjar få färg och skakar man till pannan lite och pannkakan lossnar från ytan, då kan man vända! Till varje ny pannkaka har jag i en ny liten klick smör för att den inte ska fastna.

Buen provecho! – Smaklig måltid!

Kram Carolina

imageimage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s